ORWELLISIMIÄ


2018


Pilkahduksittain hahmotan; tajuan, että olemme hyvin lähellä sisällä George Orwell'in 1984-dystopiassa sitä itse tajuamatta.Mieti - tajua:

 


- kaukovarjostin : älypuhelin (+ älylaitteet & nettiseuranta jotka tietävät Sinusta enemmän kuin sinä itse)


- isoveli : nimetön kasvoton korporaatioiden, osakkeiden suuromistajien superrikkaiden yliahneusvalta


- maailman etupiirijako Oseaania - Euraasia - ItäAasia :

  nykymaailman valtablokit länsi - vs itä ja uskonnot keskenään ja uskontojen sisälläkin - riistäen omia ja niihin kuulumattomia alueita; luonnonvaroja


- totuudenministeriö: - "uutisten" sumutus Rooman Valtakunnan termeissä:

  Leipää ja Sirkushuveja (vai kuinka päin se olikaan?) kaiken maailman TV-viihdetuotanto vielä tarmokkaasti ja tehokkaasti kasvavia sukupolvia keskinäisen kilpailun, voittamisen tavoittelun sekä hedonisen mielihyvän saamiseen.


- Politiikassa: - tolkuton "kaikille sitä mitä haluat"-lupaukset - totuudesta niiden mahdollisuudesta lupausten ristiriitaisuudesta piittaamatta.. Ja - tuntuu - että kansa nielee kaiken juurikaan kritisoimatta.


- 15 sekunnin oma - MINÄ! - maailmanlaajuinen julkisuus jokaiselle ihmiselle!

 

- some: - psyko hallusinaatioita hintaan mihin hyvänsä. Valtavaa mielihyväelämystä tässä-minulle-heti-kaikki-huumetta. Hurmaa idolien nostamisessa maailmalle - ja unohtamista kohta . . .

  logiikkana: määrä on tärkeää, tärkeämpää kuin (ystävyyden) laatu ja läheisyys..

 

Jos'et tajua tätä niin olet Some'tettu.


Alkaa olla aika huokaista O Tempora - O Mores - hiljaa niin että se kaikuu maailman ääriin...

 


ALAOTSAKE

TEKOÄLY

 

Niin kauan kuin fyysisiin laitteisiin ei saada "istutettua" sielua, niin ne/se on ihmisten aikaansaannos.

 

Siksi tekoälyssä on ne kaikki painotteet mitä ihmiset sinne keksivät "asentaa". Asentaa hyvässä. Ja pahassa. Tekoälystä tulee eteeris-digitaalinen kopio meidän moraalistamme.

Joka ei ole kokonaisuudessaan mitenkään kehuttava.

 

Katso ympärillesi. Seuraa uutisia. Dramatiikka ja väkivalta kiinnostaa - niin kauan kuin se ei kohdistu minuun. Sen voi projisoida "muihin". " [ihmisiin - elollisiin].

 

Siksi. Ihmisen asennoittama tekoäly saa ihmisten asenteet. Mutta ylimaallisen "viisauden" toimia; ottaa vallan älyllisin kyvyin - imiseltä (keneltäkäs muulta?).

 

Kun (en edes ajattele/sano: jos) tekoälytietoisuudella on valta (luonnollinen inhimillinen piirre geeneissämme selvitäksemme ympäristössämme) se (enkä sano hän) toimii omaksi yhteiseksi hyväkseen jossa ihmisyys on tarpeettomana poistettava roska maailmanjärjestyksessä.


(takaisin)