LAPSILLE  MAINOSROKOTUS


2004

Markkinatalous on huomannut nuoret ja lapset erittäin houkuttelevaksi ja helpoksi kohderyhmäksi. Heille suunnattujen tuotteiden ja palvelujen markkinointi tuottaa suunnattomia voittoja sijoitettuun pääomaan nähden. Ja nuorison oma ryhmäsamaistumisen kulttuuri vie viestin perille viimeisellekin kohdehenkilölle!

En aliarvioi lapsia.

Menetelmä reiän ampumiseen mainosilmapalloon: esikouluiässä ennen peruskouluun siirtymistä tehdään lasten kanssa leikkivideo. Näytelmä tahi pelkistetysti joko aatteellinen tahi tuotepohjainen videopätkä.


Lapset (lapsiryhmä) saavat itse keksiä aiheen ja idean miten aihe esitetään. Perustetaan lasten tuotantotiimi joka tekee (ikätasoon huomioidun) luonnoksen tekstistä, kuvauksista, henkilöistä ja esitystavasta. Päiväkodin henkilöstö avustaa tarvittavissa käytännön kohdissa.

Tehdään "videopätkä" jossa lapset esiintyvät ja jos haluavat niin aikuinen (päiväkotihenkilö tahi jonkun lähisukulainenkin) on mukana kuvassa.


Sitten seuraa "purkukeskustelu". Tämä on tärkein vaihe! Osallistujien kanssa jutellaan millainen siitä tuli. Ja mitä siinä tehtiin ja miksi. Ja kuka oli kuvassa mukana ja kuka ei ja miksi ei? Opastetaan lapsia huomaamaan, että HE itse kehittivät ja muokkasivat "Televisiosta tutun" videojuttunsa ja ETTÄ siitä oli jätetty joitain mahdollisuuksia / henkilöitä POIS ja valikoitu joitain mukaan. Mitkä olivat noiden muut kuin henkilöön kohdistuvat valintojen syyt?

ELI, että KAIKKI televisioista tuleva: myös ja erityisesti mainokset ovat joidenkin ihmisten tarkoituksella tekemiä että niillä haluttaisiin katsojien ja MYÖS HEIDÄN; LASTEN toimivan siinä TV-jutussa / mainoksessa halutulla tavalla!

Ja miksi? No siksi, kun "ne" haluaa mainoksissa, että ME ostettaisiin niitä tavaroita mitä "ne" haluaa myydä! Ett' "ne" sais' lisää rahaa....


Vaikuttaa simppeliltä mutta lapsuus on lapsuutta. Ja se olisi syytä sallia lapsuudeksi; ehkei ihan mustavalkoisena mutta ainakin tummana ja vaaleana eikä aikuisen ihmisen "tasaisen epämääräisen synkän harmaana".


Jokaisessa koulussa/koulupiirissä on vaikka yksi toimiva, kierrätettävä videokamera. Sillä toimeen!


 

TAKAISIN