hain AVAINKLUBI-sivuilta ehdotukseni.

Idea julkaistu: 7.12.2011

KILPAKÄVELYKENGÄT

Minuun(-kin ;-) sattuu kun vahingossa katson TV:stä kävelykilpailijoita!
Tuollainen keinovääntelehtiminen kuluttaa vaurioittaa lanteita jalkoja niveliä jänteitä. Ei hyvä.

Periaate:


Kävelyn ja juoksemisen ero on, että juostessa kumpikin jalka on hetken samanaikaisesti ilmassa. Kävellessä ei.


Tekniikka on tullut miltei kaikkiin urheilulajeihin.

Siksi - ei tekniikan itsensä vuoksi vaan - urheilijan parhaaksi tekniikkaa voidaan käyttää muuhunkin kuin tulosten 'ikuiseen ' parantamiseen.

Joten. Käytetään tekniikkaa erottelemaan kävely juoksusta; juoksuaskelista.

Kehitetään kenkäpari joka keskustelee keskenään.

Siten, että ne tietävät milloin on jalka maassa, kuorma päällä ja vaihtavat tietoaan siten, että ulospäin ilmenee se tieto, että kummatkin jalat ovat olleet yht'aikaa ilmassa (esim 0,1 sek) ja kävelykilpailija (periaatteessa) on ottanut juoksuaskeleen!

Tieto voidaan välittää kenkien välissä joko fyysisellä johdolla joka käy esim kävelijän vyön kautta häiritsemättä kilpailusuoritusta. Tahi (esim.) bluetooth-radioyhteydellä. Joka - tosin - on suojattu yhteys kahden yksikön välillä mutta suojaus lie murrettavissa jos/kun isoista rahoista on kyse jolloin tähän on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Kävelyn tila voidaan ilmaista kenkien takana olevilla LEDeillä. Säännöistä riippuen (ns. "varoitus" ) (esim.) kolme eriväristä LEDiä kantapään takana ilmaisevat juoksuaskelrikkeiden määrän: kolmannen jälkeen diskataan kilpailusta.
Kantapäissä siksi, ettei kilpasuoritus kaadu kenkien katseluihin ja taktikointiin.

Virroitusta voidaan parantaa pariston sijaan/lisäksi piezosähköisellä kiteellä joka jokaisen askeleen kantaiskusta lataa hiukan lisää virtaa valvontajärjestelmään. Ei siis aurinkokennoja kengän eturintaan... ;-]

Järjestelmä - kansainvälissä kilpailuissa - tulee testata, verifioida ja sinetöidä ennen kilpailutilannetta. Ja tarkistaa kilpailusuorituksen jälkeen. Niinhän tarkastetaan ja varmistetaan muutkin säädellyt urheiluvälineet keihäänheitosta F1-autoihin.

KUN (en sano 'jos') toimivat prototyypit ovat koekäytössä ja koenäytössä esitellään ne toimivina ratkaisuina asianomaisille kävelykilpailujen sääntötyöryhmille ja neuvotellaan niiden käyttöönoton säännöistä, hyväksymis- ja valvontamenettelyistä sekä aikataulusta.

Haluttaessa otetaan käyttöön toinen kilpailuluokka (kuten hiihdossa 'perinteinen' ja luistelutyyli) näiden kenkien käyttöä varten toisen ollessa tämä 'perinteinen' lantionveivauskävelytyylisäännöksellinen.

Ilolla - saatan jopa katsella kerrankin kävelykilpailua - seuraisin kunnollista, asiallista, tyylikästä ja terveellisempää (uskoisin) kilpailua jossa voidaan taktikoida sillä oleellisimmalla säädettävällä tekijällä mitä kävely voi tarjota: askelpituudella! (pisimmät kävelijät voittavat? Kuten koripallossa pitkät donkkaa tykimmin!)

Toisekseen. Tämän kilpakävelykengän kehittäminen ja tuotteistaminen sääntömuutoslobbauksineen antaa suomalaiselle kenkäteollisuudelle etuaskeleen tuottaa ja markkinoida (tulevien) sääntöjen mukaisia hyväksyttyjä kilpakävelykenkiä.

t: Eda

Idean valmiusaste
Tagit

LISÄYS 2017

Valvontayksikkö BlueTooth-pareineen voidaan tehdä "standardikiinnityksellä" kilpajalkineen kantaan siten, että valvontayksikköparit voidaan sokkoarpoa ennen kilpailua kunkin osallistujan kilpajalkineeseen. Että niiden "korruptoiminen" saatatetaan siten arpomalla hyödyttömäksi.