www.avainklubi.fi

Idea julkaistu: 27.4.12

Muokkaa

TODISTAJA "FihreäLED" - liikennetilannetallennin

30

Ehdottaja: Ernst Ekström

 

Työnimi: "FihreäLED"

 

Näinä autoilun ja liikennekäyttäytymisen aikoina tuntuu toisiaan, että koska enemmistö "itse ajaa jotakuinkin sääntöjen mukaisesti" mutta liikennetilanteet eivät aina tapahdu kuten liikennelaissa on määritelty olisi ehkä oman toimintansa ja tapahtumien todentamisen vuoksi syytä olla luotettava, virkeä todistaja aina paikalla tapahtuneelle. Tämä avustaa myös - näin ajonestolaitteiden ollessa kohtuullisen tehollisia - automurtojen selvittämistä.

 

Tästä päästään tuotteeseen joka pyrkisi täyttämään todistajataakan.

 

Video/audiotallennin 360 deg näkymällä, joka on 4 kameraa 90 asteen välein. Tallennusaika viimeiset 30 minuuttia.

Audiovideon lisäksi Lat/Long GPS, josta saadaan tapahtumahetken ja sitä edeltäneiden 29:59 min/sek nopeus, suunta, ohjauksen asento [etukamerakuvasta] ja samoin kuljettajan toimenpiteet/reaktiot.

 

Tämä koskee myös - näin ajonestolaitteiden ollessa kohtuullisen luotettavia - automurtoja. Auton ollessa lukittuna ja hälyttimen reagoidessa syttyy myös tehostetut sisälisävalot parantamaan murtautujan kasvomuotokuvan laatua.

 

Jotta edellämainitut toteutuisivat niin pienehkön rasian oloisen laitteen sijaintipaikka olisi auton sisällä keskellä kattoa 4 kameraa pääsuuntiinsa sekä audio(stereo?)tallennus.

Laite on suljettu ja sinetöity, että viranomainen/onnettomuustutkintalautakunta sekä vakuutusyhtiöiden vahinkotarkastus voi luottaa sen todistusaineistoon.

Tallennus tapahtuu muistikortille 'kehätallennuksena', että vanhemmasta päästä ylikirjoitetaan 31:01 tapahtumat kuten ennenvanhaan "päättymättömällä" nauhatallennuslenkillä.

 

Rakenteen tulee kestää normaalit onnettomuustapauksen fyysiset kuormituksen, vedessäolemisen muutama vuorokausi - vedenpainetta - syvyyskestävyyttä - ei tarvita paljoakaan: harva onnistuu ajamaan autonsa yli 100 metrin syvyyteen..

Sekä pyrkien estämään tai hidastamaan irroittamisyritykset hälyyttimen ulvoessa valojen vilkkuessa automurtotapauksessa.

Vaikeampi olisi palonkestävyys joskin todellinen kestävyystarve kohdistuu nimenomaan muistikorttiin. Joka siten voisi olla erityisessä kuumuudenkestävässä paketissa laitteen keskellä

 

Sen enempää yhtäläistyyttä liikennelentokoneiden "mustien" laatikoiden kanssa ei liene syytä edellyttää.

 

Laite saa ylläpitovirtansa auton järjestelmistä. Ei lähetä mitään tietoa koskaan ulos millään menetelmällä.

Ainoa info olisi Fihreä LED osoittamassa laitteen olevan OK-kunnossa ja tallentavan 30 min sykliä.

 

Oleellisinta olisi saada luotettavaa, puolueetonta todisteaineistoa onnettomuuden, viranomaisten, onnettomuustutkintalautakunnan ja - yleisimmin - vakuutuslaitoksien ratkaisujen helpottamiseksi.

 

Tämä on suunnattu meille/heille jotka tietävät ajavansa pääsääntöisesti oikein, lakien säännösten mukaisesti ja haluavat oikeusturvaa liikennesattumuksien selvittämiseksi.

Tätä laitetta en tarkoita lakisääteiseksi eli pakolliseksi. Mutta henkilöt jotka katsovat itse hyötyvänsä TODISTAJAsta ajotapahtumien selvittämisessä voisivat itse asennuttaa laitteen omaan ajoneuvoonsa.

 

Siten, että sinetöidyn laitteen tietojen purkamiseen tarvitaan/sallitaan vain koulutettu ja välineistetty huoltohenkilö viranomaisvalvonnassa joka takaa myös laitteen käyttäjäomistajan henkilötietoturvan.

 

t: Eda  - PS. ..ja pieni lisäalennus% autovakuutukseen :-)

Idean valmiusaste -%

 

Tagit: liikenne, autoilu, turvallisuus, tallennus, todiste, onnettomuustutkijalautakunta, oikeuslaitos, vakuutusyhtiö, korvaus, syyllisyys

 

Ideaa ehdotettu yrityksille

Keksintösäätiö - Tapiola

Käyttäjältä Jyrki Kivelä 181 päivää sitten

Joissakin autoissahan on niin sanottu mustalaatikko jo tai ainakin hienoimmissa. Siihen tallentuu viimeisimmät tiedot kaasupolkimen, jarrun, kytkimen, ratin ja vaihteen asennosta. Lisäksi tietty nopeus, kiihtyvyydet yms kirjautuu talteen. Eli siitä puuttuu enää vain GPS ja kamerat. Eli juuri ne joiden asentaminen autoon voi aiheuttaa epäilyksiä siitä. Päätyykö nuo GPS ja kameratiedot ja sen sellaiset epämääräisten käsiin vaikkapa auton OBD-testissä.

Tai tiedä vaikka noissa olisikin jo ainakin GPS sitä ei vaan kerrota asiakkaille. Kameroita onkin vähän hankalampi piilotella. Jos salaliittoteorioita aletaan kehitteleen.

 

Mutta jos tuo laitteisto pyyhkisi kaiken datan pois varmasti, vaikka 10 min jälkeen siitä kun auto on parkkeerattu ja sammutettu ilman kolarointia. Jollei sitten erikseen kiellä/estä pyyhkimästä dataa pois. Niin voisi ehkä toimia.

Käyttäjältä Ernst Ekström 180 päivää sitten

Terve Jyrki & KettuCo

Tuo henkilötietoturvan ylläpito edellyttäisi mielestäni, että laitteella ei ole mitään tekemistä auton/autossa jo olevan 'huolto'seurantalaitteiston kanssa. Autotehtailla on omat kaupalliset intressinsä joiden voisi arvella pyrkivän peittämään mahdollisia tyyppivikoja. Siksi tuo viranomaisvalvonta ja purkutyökalusto irrallaan normaalista korjaamo- tai vakuutusyhtiötoiminnasta. Saattaisi ja lisäisikin virkavallan työtä mutta 'tulisi runsaasti takaisin' oikeusistuinten työtaakassa. Ja asiakkaan kannalta oikeudenmukaisissa korvausratkaisuissa.

Salaliittoteoriat ovat kiehtovia mutta niistä pysyy aika hyvin erossa olemalla tavallinen, epäkiinnostava harmaa (harmaantuva?) yksilö.

 

Pysäköinnissä on oleellista mielestäni, että myös murtoyritykset tallentuisivat. No. Voisihan autohälyttimen aktivoituminen käynnistää uuden talletussekvenssin. Loogista olisi vaikka parkkipaikalla jossa "tuntematon auto" kolhi ja naarmutti eikä kukaan saanut rekisterikirjaimianumeroita muistiin. Jolloin kolhitun omistaja maksaa....

 

Ei hyvä. t: Eda

Käyttäjältä Ernst Ekström 176 päivää sitten

Ja Tekniikan Maailma kävi oireen kimppuun: TM 09/2012.

TM Liikenne "Pikku kolhusta iso harmi" ss.18 ~ 20. Yllä osaratkaisu.

 

t: Eda

Keksintösäätiö

 

Muokkaa

Käyttäjältä Keksintösäätiö 168 päivää sitten

Idea on aivan käyttökelpoinen, mutta valitettavasti se ei ole uusi. Alla on kaksi tiivistelmää ja linkkiä patenttijulkaisuihin, joissa on esitetty suunnilleen sama idea. t. Keksintösäätiön Tuoteväylä / Tapio

http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?DB=EPODOC&II=0&ND=3&adjacent=true&locale=fi_FI&FT=D&date=20120330&CC=GR&NR=1007567B&KC=B

http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?DB=EPODOC&II=5&ND=3&adjacent=true&locale=fi_FI&FT=D&date=20061130&CC=KR&NR=20060122029A&KC=A

[alla em. patenttijulkaisu:]

http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?DB=EPODOC&II=0&ND=3&adjacent=true&locale=fi_FI&FT=D&date=20120330&CC=GR&NR=1007567B&KC=B

Tunnistetiedot: GR1007567 (B) ― 2012-03-30

|

Julkaisuluettelossani

|

EP-rekisteri

|

Kerro virheestä

|

Tulosta

 

SUVEILLANCE METHOD USING CAMERA, VIDEO, VIDEO CAMERA AND GPS TRACKER

Sivu kirjanmerkiksi GR1007567 (B) - SUVEILLANCE METHOD USING CAMERA, VIDEO, VIDEO CAMERA AND GPS TRACKER

Keksijä(t):

Hakija(t): PAPOULAKIS LEONIDAS MICHAIL [GR] +

Patenttiluokitus

- kansainvälinen (IPC) B60R21/12; G08G1/123

- eurooppa-

Hakemusnumero: GR20110100036 20110127

Etuoikeusnumero(t): GR20110100036 20110127

Tiivistelmä GR1007567 (B)

Käännä teksti

Novelty: Surveillance method using camera, video camera and Global Positioning Satellite System (GPS Tracker) Purpose: To supervise and take photographs of a car being parked -inter alia- at home, at the shop, and at the country house, by using one Gps Tracker and digital cameras. Operation mode: Placement of a SIM card into a Gps Tracker having GPRS connection and continuous Internet access. Connection of the Gps Tracker to the digital cameras placed in the space to be monitored. The Gps Tracker receives -by definition-via satellite the position signal and transmits this last to the serverof a monitoring centre via GPRS connection, internet connection and a suitable software programme. In this way, the car's owner is in position to know, in real time, the exact location of his vehicle. One can command the Gps Tracker -through the programme provided- to take a photo and, in the sequel, send this photo via the GPRS connection to the server of the monitoring centre; for instance, one can regulate the device to take photos of the passenger while being entering the car, at the opening of the car's door so that the owner of the vehicle can view all clients that have entered his car upon access -via internet and security codes- to the server's application. Incessant transmission of live pictures in the form of video can be obtained by using the same process, provided that the Gps Tracker and the GPRS connection support a 3G or 4G cellular telephony network.

[alla em. patenttijulkaisu:]

http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?DB=EPODOC&II=5&ND=3&adjacent=true&locale=fi_FI&FT=D&date=20061130&CC=KR&NR=20060122029A&KC=A

 

Tunnistetiedot: KR20060122029 (A) ― 2006-11-30

|

Julkaisuluettelossani

|

EP-rekisteri

|

Kerro virheestä

|

Tulosta

 

APPARATUS AND METHOD OF SURVEILLANCE IN CAR

Sivu kirjanmerkiksi KR20060122029 (A) - APPARATUS AND METHOD OF SURVEILLANCE IN CAR

Keksijä(t): PARK MIN SU [KR]; YOO BYAENG KUK [KR] +

Hakija(t): LG ELECTRONICS INC [KR] +

Patenttiluokitus

- kansainvälinen (IPC) H04N5/76; H04N7/18

- eurooppa-

Hakemusnumero: KR20050043957 20050525

Etuoikeusnumero(t): KR20050043957 20050525

Muita julkaisuja KR101145510 (B1)

Tiivistelmä KR20060122029 (A)

Käännä teksti

An apparatus and a method for monitoring a vehicle are provided to monitor the vehicle in real time and perform suitable treatment by photographing the inside or the outside of the vehicle and transmitting the photographed image to a mobile device of an owner of the vehicle through a mobile communication network. A sensor unit(225) monitors the inside or the outside of a vehicle, and outputs a sensing signal. An image photographing unit having a camera connection control unit(221) and a storing unit(222) photographs the inside or the outside of the vehicle according to the sensing signal outputted from the sensor unit(225), and stores image data. A GPS(Global Positioning System) module unit(223) transmits the image data stored in the image photographing unit to a mobile device previously registered.; A control unit(224) controls the sensor unit(225), the image photographing unit, and the GPS module unit(223), and monitors the vehicle.

(takaisin)