12.03.2021

PELOTTAVAA

 

On se!

Etten enää muista miten taulukkolaskentaa; sen  alkeitakaan miten pitää käskyttää!

 

Eilen aioin luoda alkeellisen (!) kaavan jolla SARS-Covid19-taudin ilmaantuuden esittämistä "havainnollistetaan" - kuin - satunnaisluvuilla: " tapauksia on ollut 433 varmistettua tartuntaa 10 000 tutkittua kohti". Miksei prosenttilukuna ilmoiteta - prosentit ovat olleet käytössä "maailman sivu" perushavainnollistamiseksi jonka "kaikki" ymmärtävät selittamättä suoraan.

 

Tuota alkeellista kaavaa yritin sommitella säätämällä, että se tuottaa päässälaskullanikin sekä/että päätellen oikean tuloksen.

Ensimmäiseksi tökkäsin asiaan, että: miten aloitetaan kaavan luominen; siis että miten seuraavaksi syöttämäni merkit ovat koodeja käsitellä seuraavia muuttujien tekijöitä haluamallani tavalla!? Siis, että Excell tekee niiden perusteella laskutoimituksia eikä käsittele niitä ASCII-merkkeinä; kirjaimina & numeroina  näytölle.

 

Pelästyin! Kun en muistanut - siis MUISTANUT enää miten käskytetään kaavaa!?

En tosin hetkeen; muutamaan vuoteen, ole luonut muistinvaraisesti laskentakaavaa Excelliin.

 

Tämä kertoo vain henkisestä romahtamisesta.

 


VAIHE KAKSI

 

Katsoin aamu-uutisia. Klo 7.

Reportterinainen - oliko - Keniasta kertoi hyvällä suomen kielellä tilanteesta: häneltä hukkuivat sanat ja hän takelteli muistamatta millä suomen sanalla halusi kertoa paikallistilanteesta: toistui kahdessa kolmessako kohdassa että minua nolotti tilanne - ajattelin itseni vastaavaan tilanteeseen (jollaisessa en ole elämässäni olut tuollaisen yleisön edessä - TV-uutisissa!) että naisparka takelteli sanaa löytämättä yrittäen kiertää tilanteen löytää edes vaihtoehtoista sanaa - mutta sekään ei onnistunut. Eikä uutisten lukija Suomessa joka etähaastatteli Kenian toimittajaa, kehdannut mennä väliin auttamaan tai "auttamaan" sanaa löytymään.

Itselläni on hyvin vahvat merkit tästä "aivokuolemasta" joka on jo alkanut ajatteluelimessäni.

 

Enkä ole ollenkaan ainoa: TV:henkilöillä olen jo huomannut - YLE:n pääuutisten lukijallakin pieniä selviä merkkejä sanakatkoksista joita hän ammattitaitoisesti paikkaa.

Oletan - omakohtaisen kokemuksen myötäisesti - tämän olevan SARS-Covid19-toipumisen jälkeinen aivatoiminnan vaurioitumisen oire.

Tämä on viruksen pirullisin oire joka tullee käymään läpi ihmiskunnan.

 

Meistä tulee apinatasoisia toimimattomuuden otuksia.

Ihmiskunnan piste.

 

Unohdetaan Mars.

 

Unohdamme miten maapallolla pärjätään. Näillä yhä vapaammiksi pääsevillä vaistotoiminnoilla me vain tapamme toisiamme. Aseiden loputtua tai kun emme osaa enää käyttää niitä niin lyömme toisiamme hengiltä...

 

Maapallo kiittää.

Maan eliöolioilla alkaa uusi kehityskausi kun saadaan ihmiset ja heidän (meidän) jätöksemme pois siivoutumaan muutamassa miljoonassa vuodessa.

Luonto; luonnonlait sentään toimivat. (vieläpä jälkeen maapallon sulamisen; valumisen höyrynä; plasmana etä-avaruuteen...)

 

Tosin. Oletin "saamani tideon perusteella", että ihmiskunnalla on aikaa kaikein suurimman haasteen voittamiseen vielä 5 miljardia vuotta. Joka sekin voisi osoittautua lyhyeksi jos otetaan huomioon ilmennyt luonteidemme laadun primitiivisyys: "Voita niin selviät"! (kaiken helvetin kilpailua TV:stäkin kaiken aikaa - ja jatkuvasti ihmisen välisessä vuorovaikutuksessa).Juu: katselen mielelläni Formula 1 kilpailuja...

NYT on 'löydetty'; huomattu, että maapallon, ihanan Gaian ominaisuuksissa on virhe: miljoonassa vuodessa maapallon lämpötila nousee yli veden kiehumispisteen ja ilmakehämme happi haihtuu avaruuteen. Eli, hapen yhteyttämiseen perustuva fyysisen energiatuotannon olellisin katoaa.

Emme selviä. Edes maailmanloppuun... (ihmiskunnan loppu tulee paljon ennen sitä - ei siinä kovin paljoa hukkaan mene - universumin kannalta...

 

En ole pessimisti - yritän olla rajoittuneisuudessani - ollen vain ihminen - realisti: Realisti luonnonlakien suhteen...


AAMUN AVAUS

 

...oli tuokin.

No. En sitä ehdi kokemaan. Ainakaan Edana . . . .


(TAKAISIN)