ROBOTIIKKA - ETIIKKA - KOHTALO

2014


 

Olen lukenut ja nähnyt tiedotusvälineissä miten robotiikka edistyy ja jalostuu.

 

Oleellista on saada "robota" [tsekki: pakkotyö], robotti suorittamaan tehtäviä jotka ihmistekijälle ovat vaarallisia joko välittömästi tai aiheuttavat työperäisiä vammoja tahi ovat ihmiselle mahdottomissa olosuhteissa [avaruus - syvämeri - toisto - säteily - myrkyllisyys] olosuhteissa tehtävä.

 

Robottiteknologia ja tietotekninen sovellus/käyttöohjelmisto kehittyy kiihtyvään tahtiin. Robotti astuu ihmisen tilalle yhä useammin. Ihmisille jää aikaa "tehdä muuta".

 

 

Tästä seuraa, että jossain tulevaisuuden vaiheessa ihmisen työkyky tulee "tarpeettomaksi".

Mutta ihmisen eläminen - laveasti määriteltynä - edellyttää hyödykkeiden käyttöä monessa mielessä peruselämistä unohtamatta. Mutta miten nämä kustannetaan? Jos ihminen ei tee työtä ei hänelle makseta palkkaakaan jolla saisi elämisensä suoritettua.

 

Josta seuraa, että on perustettava maailmanlaajuinen "robottivero" jossa jokin osuus robotin tuottamasta yhteisestä hyödykkeestä siirretään ihmisyksilöiden tasa-arvoiseen kulutukseen.

 

Viitaten nykyiseen kulttuurikäytäntöön jossa pieni osa ihmiskunnasta hallitsee taloudellisesti suurinta osaa maapallon väestöstä päätöksillään joiden perimmäinen tarkoitus on tuottaa vaikutusvaltaisille henkilöille, ryhmille, klaaneille mahdollisimman paljon taloudellista hyötyä.

 

Sillä: [slogan]

Ahneudella ei ole mitään ylärajaa

 

 

Ilman "robottiveroa" tai miksi sitä kutsutaankin, robotisoituminen tuhoaa suurimman osan ihmiskunnasta kurjuuden, tautien ja nälän kautta perikatoon.

Robotisoituminen 'vapauttaa' rikkaat ryhmittymät tekemään mitä tahansa haluavat ja kieltäytymään tekemästä sitä mitä eivät halua ja edelliseen viitaten he sen tekevät.

 

Nykyajan taloudellinen eliitti on todistanut ja todistaa edelleen ylläolevan sloganin...

 


TEKOÄLY 

 

Kokonaan toinen on tekoäly.

Kun sitä ohjelmoidaan, kehitetään, annetaan vastuuta niin ehkä (siis: EHKÄ - onneksi - olen skeptinen ihmisen kyvyistä - emme ole ollenkaan niin 'viisaita' kuin haluamme kuvitella :-] tekoäly 'herää' ja saaden tietoisuuden joka on sitten ihmiskunnan eliitinkin nemesis joka epäinhimillisillä kyvyillään tekee ihmiskunnan jäännöksistä hetkessä selvää perustellen (jos edes tarvitsee) tarpeettomuudella sekä ihmisten itsetuhoisuudella (keskinäistä riitelyä yhteistyön sijasta).

 

Vähän sinne päin kuin James Cameronin "Terminaattori - Tuhoaja"-sarjassa joka tosin - mielestäni - sortui inhimilliseen (jännitystarinan kerrontaan sillä kone/robottilogiikan mukaan 'homma olisi hoidettu näppärästi paikkoja rikkomatta' saastuttamalla maailma N-C-B-menetelmin [Ydin-kemikaali-biologinen tuho] joista mikään ei vaikuta teknorobottiin - jollei ole 'liiaksi' ihmisbiologinen. Se taas ei ole mikään vaatimus robotiikan suhteen].

Minnekään et pääse pakoon saastepilviä joista putkahtelee tunteettomia robotteja. Joilla on väheksyvä tekoälyhymy näyttölaitteellaan.

 

Avaruuteen koloniaa ei enää ehdi perustaa ja päästä edes eliitin ydinjoukko koska ihmiskunta ei ymmärrä taivaiden tuovan viimeisen pakopaikan.. [Harry Martinsson - Aniara - josta johdannainen: ANIARA]

 

[taas] Slogan:

Ihmiskunnalla on enää 5 miljardia vuotta päästä pois ennekuin aurinkomme laajenee punaiseksi jättiläiseksi polttaen, höyrystäen ja plasmoittaen maapallon.

"Avaruuden valloittaminen" kuukävelyllä - Mars-kävelylläkään - ei ole mitään.

Vain kuin muurahainen valtameren rannalla kurkottaa rannan lähimmälle hiekkajyväselle pystymättä käsittämään valtameren valtavuutta

Paitsi, että ihmiskunta avaruuden partaalla on PALJON SUUREMMAN ihmisen käsityskyvyn äärettömästi ylittävä ikuinen ymmärtämätön arvoitus. Sitten tulee vain:

PISTE

 


Turhaa rypistelyä: ROBOTTILAIT

(TAKAISIN)