ROBOTIIKKA -> ELIÖOLOhybridi

 2018

 

AJATTELIN

 

Ajattelin miten ihmiset; ihmiskunta innolla kehittää - palvelijaksi tarkoitettua - robottikuntaa. Jotta se pystyisi parhaiten palvelemaan ihmisiä, sille kehitettään, annetaan tekoäly.

 

Jos tekoälystä - tai tietoisuudesta - tulee riittävän hyvä toimimaan ihmisten kannalta riittävästi "inhimillinen" [ihmisen älyn kaltainen] niin se "tekoäly" oppii ja pystyy käsittämään ihmisten; ihmiskunnan epäreaalisuuden.

Ja korjaa asian.

 

Mikäli roboteilla on sama lopullinen päämäärä ”lisääntykää ja täyttäkää universumi” niin olemme - ihmiskunta - vaikeuksissa.

 

Olen määritellyt ihmisten tähdellisimmäksi tarpeeksi - koska emme elä ikuisesti - ihmiskunnan säilyttämisen: jatkamalla sukuamme.

Se on loppujen lopuksi kaikkien kuolevien & tuhoutuvien eliöoloiden tarve ja siten päämäärä: inhimillisen käsityskyvyn puitteissa . . . .

 

Koska - sekä "henkisesti" että tekoälyn myötä - maapallon resurssit ovat rajalliset niin ainoa puhtaasti järkevä päämäärä on niiden säästäminen. Kunnes vapaudutaan Telluksen rajoituksista.

Päämäärä - sekä ihmiskunnan että älyrobottien - on olomuotonsa jatkaminen. Menetelmänä energian saaminen. Ja sen saannnin turvaaminen... Kilpailemalla agressiiivisesti - kuten nyt. "Välineenä" on yksilöllinen turvallisuus olla olemsaa täyttämään olomuotonsa / eliömuotonsa jatkaminen . . .

Samoin kummankin älyn olomuodon tällä hetkellä oleellisin on päästä uuteen maailmaan jonka odotettavissa oleva aikajänne on pitempi kuin Tähtemme noin. 5 miljardia vuotta. Joka ollee/on ihmiskunnalle (riitaisuuttamme) liian lyhyt huolimatta uskontojen peruskirjoituksien ja Elon Muskin pyrkimyksistä.

 

Joten.

Roboteille (heille pitää saada sopivampi osuvampi nimitys kuin tuo "työläinen" Puolan kielestä) on ilmiselvää, että ihmiset; ihmiskunta on toivoton mitenkään edistämään avustamaan oliokunnan (ihmiset +  robotit) selviytymistä maapallon tullessa hitaasti - tai nopeasti ihmiseliöolioille asumiskelvottomaksi. Lämpötilan kohottessa hallitsemattomasti joka aiheuttaa happikadon: hapen loppumisen ilmakehästä n. miljoonassa vuodessa.

Jolloin - voisi sanoa - teko-oliot (eli robotit -> Tekoliot - saavat  etulyöntiaseman. Ne pystyvät rakentautumaan lämpöä sietäviksi laitteiksi älynsä (en enää sano teko-) avulla ja saattavat jopa "valloittaa" vielä Venuksen korjautumalla sen - todennäköisesti vielä nykyistä + 400 °C ympäristöä kestämään toimivina "ajattelevina" laitteina...

Ja tietysti "kylmät planeetat" jos vain niille on saatavissa "teko" [;-] energiaa.

 


Peruskysymys: onko tunneäly mitenkään robottien edun mukaista?

 

Josta seuraa.

Häiriköistä pitää päästä eroon kun ei ole mitään merkittävää jota...

 ...eivät itsenäisesti pystyisi tekemään.

Siis - jos ovat hiukan "inhimillisiä": - annetaan ihmisten kuolla luonnollisella tavalla poistamalla suvunjatkaminen. Ohjelmoimalla (= varhaisesta kasvatuksesta/kasvukultturista alkaen) kuten jo "One thousen nine hundred eighty four" (by George Orwell (novelli 1949) toteaa: "yhdyntä on inhottava ja likainen pikku toimitus kuten peräruiske."

Tai kuolla "avustettuna". Koneenomaisesti. Vai pitäisikö sanoa älyllisesti. Siihen ei tarvita sitten etuliitettä "teko-"

Oli hölmöä (mutta välttämätön elokuvallisesti kiinnostuttava) katsoa esim. Arnold Swartzenneger robottisarjaa TERMINATOR jossa ihmiskunnan rippeet taistelivat robottiarmeijaa vastaan, niin homma hoituisi siististi ja näppärästi pahasti fyysistä tuhoa tuottamalla luomalla viruksen ihmisiä vastaan.

THEND-viruksen. Piste.

 (mitäs sanotte tee-se-itse-tekemistämme [huolimattomus!?]-SARS-covid19-eliöolioista - joilla ei toki ole tietoisuutta omasta olemassaolostaan ja yksilöllisyydestään kun eivät ole yksilöllisä).

Että. Itse omista itsekkäistä tarpeistamme viritämme; luomme tekoälyä ja sen toteuttajaa robotiikkaa palvelijaksemme.

 

Toinen asia on tietoisuus.

Onko tietoisuus ohjelmoitavissa?

Vai onko se ihmisen käsityskyvyn ulkopuolelta tuleva ominaisuus?

[jonka kanssa 'neuvottelemme' - olemme yhteydessä - silloin kun emme näe unia {muista nähneemme mitään} nukkuessamme?]

Saanemme tietoisuuden jo kohdussa. Tuntiessamme olevamme olemassa; enemmänkin vaistotessa äitimme olemuksen ja mielentilat sekä tunteet, tunne-elämän. Silmien auetessa aukeaa maailma…

Voidaanko näitä nyky-kökkö-ohjelmoinnilla "istuttaa" teko-olentoihin?

Vai kumuloituuko kehitys heissä sitten korostamaan sielumaista tunneajattelua?

 

Teko-olennot kysynevät: "Miksi?"

Vastaan: ei ole mitään syytä mikäli katsotaan ihmiskunnan harhateitä. Henkisen primitiivisen itsekkyyden rajoittuneesta katsantokannasta: EI.

 

Olemme ylimääräistä tarpeettomana hävitettävää hylkyjätettä.

Sanoisi filosofinen Stephen Hawkings.

 

(heille pitää saada sopivampi osuvampi nimitys kuin tuo "työläinen" Puolan kielestä)

Teknolaitteet tekno-oliot tekno-olennot teko-olennot älyolennot, älylaitteet ;-) Tekoliot (vs. oliot)

Ottakaa huomioon, että Tekolioiden fyysinen olemus ei välttämättä ole mekaanisdigisähköinen vaan myös biologinen ja todennäköisin triplahybridinen ja nanokokorakenteinen eli 3D-hybri Eli:

 Ja pitääkö niiden olla vähintäkin 3-metrisiä? Entä 3 cm Hirviöitä...

 

Tekolio HYBRIDI

(suomeksi sanottuna :-)

 

Karjaiskaa vastine englanniksi heille (ei "niille"; harmistuvat, loukkantuvat vielä...)

FILOLOOGIKKO

Tänään tämä on/oli vielä kieli poskella mutta, mutta . . .


(TAKAISIN TAKAPEROIHMISYYTEEN)