DODGE CHALLENGER R/T 1970


17.03.6015

Dodge Charger R/T (1970) my memorial page

 

Kauan, kauan kauan sitten 60-luvun lopussa luin Järvenpään JIAOL asuntolassa ostamaani

a) Playboy-lehteä; sen takasivulla olevaa Dodge Challenger-automainosta jossa oli upea yökuva takaa korkealta yläviistosta DODGE Challenger Convertible violetin metaflake ja hohtavan valkoinen naugahyde-sisustuksella erään hotellin edustalla upean pariskunnan (rekvisiittaa) tullessa pääoven eteen ajettuun autoonsa. Puistattavan upea!

Ja

b) Car&Driver-lehdessä oli useamman sivun varusteoptiovertailu sen ajan myydyimmistä PonyCar vaihtoehdoista: Mustang, Camaro, Challenger, Javelin, Mercury, Barracuda.

Ei se vielä mitään. Ensimmäisellä artikkelisivulla oli pystyjako kuuteen: kuva ja perustiedot kustakin autosta sekä vakiovarusteet. Sitten tuli minulle täydellinen extaasi: options - kullekin autolle oli lueteltu täydellinen (?) vaihtoehtoisten ja lisävarusteiden luettelo. Joka oli paljon pitempi - pari = kolmeko sivua - kuin artikkelin ensimmäinen sivu!

 

Sain siitä elinikäisen unelman jonka toteutin - paperilla...

jossa vihjeenomaisesti luettelin haluamani optiot unelmieni DODGE Challeger R/T 440 Six-Pack autooni. [kukaan ei muista enää miten tärkeä oli valita oikea perävälitys ajoneuvoon sen käytön mukaan!]

Unelmani koodi: JS27V0B01738-FC7

Mutta: netin ihmeellisestä maailmasta sain (vihdoin ;-) 'todisteen' etten ollut ihan väärässä:

Se - oliko? - SE tämä auto jonka näin; joka oli kuvattuna korkealta yläviistosta vasemmalta takaviistosta PLAYBOY-lehden mainosaukemaan. [jonka nyt muistelen olleen jonkun alkoholijuoman {eikä auton} mainos?]


 

 

 


(TAKAISIN)