AJATTELUN TASOT  - VAIHE KAKSI


2021

 

Katsoin aamu-uutisia. Klo 7.

Reportterinainen - oliko - Keniasta kertoi hyvällä suomen kielellä tilanteesta: häneltä hukkuivat sanat ja hän takelteli muistamatta millä suomen sanalla halusi kertoa paikallistilanteesta: toistui kahdessa kolmessako kohdassa että minua nolotti tilanne - ajattelin itseni vastaavaan tilanteeseen (jollaisessa en ole elämässäni ollut tuollaisen yleisön edessä - TV-uutisissa!) että naisparka takelteli sanaa löytämättä yrittäen kiertää tilanteen löytää edes vaihtoehtoista sanaa - mutta sekään ei onnistunut. Eikä uutisten lukija Suomessa joka etähaastatteli Kenian toimittajaa, kehdannut mennä väliin auttamaan tai "auttamaan" sanaa löytymään.

 

Itselläni on hyvin vahvat merkit tästä "aivokuolemasta" joka on jo alkanut ajatteluelimessäni.

 

Sitten: Suomen YleisTelevisioon Uutisten päälukija - mikäs kukas nyt olikaan (;-\  takelteli varsin pahasti lukiessaan ollen vaivaantuneen nolon oloinen.

 

Ja uutisraportissa ulkomaan suomenkielinen naistoimittaja sekoili sanoissaan joita ei muistanut jota kesti varmaan minuutin verran ennekuin sai osin hyppien asiassaan sanottua sen minkä kykeni. Olen äärimäisen nolo tilanteestaan .. .. .. ..

Eli: en ole yksin.

 

Tämä on viruksen pirullisin oire joka tullee käymään läpi ihmiskunnan.

 

Meistä tulee apinatasoisia toimimattomuuden otuksia.

Ihmiskunnan piste.

 

Unohdetaan Mars.

 

Unohdamme miten maapallolla pärjätään. Näillä yhä vapaammiksi pääsevillä vaistotoiminnoilla me vain tapamme toisiamme.

Aseiden loputtua ja kun emme osaa enää käyttää niitä niin lyömme toisiamme hengiltä...

 

Maapallo kiittää.

Maan eliöolioilla alkaa uusi kehityskausi kun saadaan ihmiset ja heidän (meidän) jätöksemme pois siivoutumaan muutamassa miljoonassa vuodessa.

Luonto; luonnonlait sentään toimivat.

 

Tosin. Oletin "saamani tideon perusteella", että ihmiskunnalla on aikaa kaikein suurimman haasteen voittamiseen vielä 5 miljardia vuotta. Joka sekin voisi osoittautua lyhyeksi jos otetaan huomioon ilmennyt luonteidemme laadun primitiivisyys: "Voita niin selviät"! (kaiken helvetin kilpailua TV:stäkin kaiken aikaa - ja jatkuvasti ihmisen välisessä vuorovaikutuksessa).Juu: katselen mielelläni Formula 1 kilpailuja...

NYT on 'löydetty'; huomattu, että maapallon, ihanan Gaian laskennallisissa ominaisuuksissa on virhe: miljardissa1) vuodessa maapallon lämpötila nousee yli veden kiehumispisteen ja ilmakehämme happi haihtuu avaruuteen. Eli, hapen yhteyttämiseen perustuva fyysisen energiatuotannon olellisin katoaa.

Emme selviä. Edes maailmanloppuun... Ihmiskunnan loppu tulee paljon ennen sitä - ei siinä kovin paljoa hukkaan mene - universumin kannalta...


AAMUN AVAUS

 

...oli tuokin.

No. En sitä ehdi kokemaan. Ainakaan Edana...

 

1) Korjaus TM 2021/6: TEKNIIKAN MAKASIINI SIVU 16


(takaisin)