SUURIN TEHTÄVÄ


2017

 

Viitteet:

- Stephen Hawkings: Ihmiskunta tulee tuhoutumaan 1000 vuodessa - 2017: Ihmiskunta tulee tuhoutumaan 100 vuodessa

-  Elämää avaruudessa

 

Deep Space - syvä avaruus - on se mikä meitä kohtaa auringon ja aurinkokunnan rajamailla hiipuen merkityksettömäksi laajempaan tilaan (space) verrattuna.

 

Sen ominaisuudet ja olosuhteet ovat jotain sellaista josta tiedämme (epävarmasti) vain hiukan emmekä kykene käsittämään sitä.

 

Jos avaruusmatkailussa on ongelmia aurinkotuulen; hiukkassäteilyn ja kiintokappaleiden (meteorien) suhteen, niin aurinkokuntamme ulkopuolella vaikeudet  moninkertaistuvat mahdottomuuksiksi.

 

Siksi "matkalla tähtiin" meillä tulee tulee olla avaruusalus joka kestää ja estää meitä tuhoutumasta. Jossa on riittävä voimanlähde syöttämään maapallolle energiaa sekä pitämässä käynnissä suojaverhoa että osaltaan vähentämässä meteoriittitörmäyksiä.

 

No. Meillähän on jo sellainen avaruusalus.

 

 

Se on aurinkokuntamme.

 

Halutessamme; tarvitessamme ja viimeistään pakosta joutuessamme noin viiden miljardin vuoden kuluttua etsiytymään toiseen tähtikuntaan joka on riittävän samanoloinen kyetäksemme asumaan sen alaisuudessa ja sillä on vielä "elonvuosia" edessä vähintäin miljardi vuotta, niin selvitäksemme tähtien välisen turmiollisen kuilun ylitse meidän tulee kyetä "siirtämään" avaruusalustamme siihen suuntaan joka vaikuttaa lupaavimmalta uuden tähtikunnan löytämiseksi.

 

Syytä aloittaa toimet NYT joilla voimme liikuttaa järjestelmäämme sille suunnalle josta tutkijamme arvelevat löytyvän uuden kotitähtemme.

 

Tämä on - tämänhetkisellä tiedollamme - ainoa menetelmä estää ihmiskunnan sukupuutto.

 

Saattaa vaikuttaa hieman vaikealta kykyihimme nähden..

 

Viitaten kykyihimme, edistymiseen ja ennenkaikkea toisiamme/itseämme tuhoavaan luonnevikaamme, niin Aurinkomme laajeneminen kuumaksi jättiläiseksi ja kutistuminen siniseksi kylmäksi kääpiöksi ellei ihan mustaksi sammuneeksi - tulee tapahtumaan liian pikaisesti.

Ottaen huomioon, ettei mieleemme ole vielä edes tullut ajatusta aurinkokunta-avaruusaluksen siirtämiseksi 3D-tilassa puhumattakaan, että mitenkään olisimme aloittaneet valmistautumista..

 

 

Tarvetta vielä kiirehtii varsin suuri todennäköisyys  ihmiskunnan tuho ennekuin saamme mitään merkittävää aikaiseksi. (...paitsi ihmiskunnan itsetuho).

 

Wikipediasta:

[valitettavasti vain englanniksi - suomalaiset eivät siis ilmeisesti ole kuolemassa sukupuuttoon edellämainitusta syystä :-]

 

Ihmiskunnasta riippuvaiset uhat:

https://en.wikipedia.org/wiki/Global_catastrophic_risk#Anthropogenic

 

Ihmiskunnasta tuskin ollenkaan riippuvaiset uhat:

https://en.wikipedia.org/wiki/Global_catastrophic_risk#Non-anthropogenic

 

..että   Hyvää Päivän Jatkoa   vain..

 


(TAKAISIN)