MINUA SUUTUTTAA


2019

Nyt huhtikuussa 2019 a.D. kun uutisissa puhutaan ja kansa - haastatteluissa - toteaa, että 

 

 

Äänestäminen on velvollisuus!

EI!

Äänestäminen on oikeus!

 

Vaikka äänestämisen vaikutus tuntuu olevan vähäinen niin meiltä kysytään.

Jos emme äänestä niin emme voi hyvällä omallatunnolla valittaa meitä koskevasta hallinnosta (jossa on kyllä paljonkin parantamisen varaa).

 

Uutisissa kerrottiin kuntavertailusta.

Kaavin kunnassa oli alhaisin äänestysprosentti. Ja haastatteluun valitut valittivat, ettei heidän ääntää kumminkaan kuunneltu; kuunneltaisi.

 

Kauniaisissa oli suurin äänestysprosentti. Kaunialaisia ei haastateltu; Kaunialaisten ei tarvinnut valittaa asioista. He äänestivät.

 

Suomessa oikeasti rikkaita - siis keskituloisista yli selvästi  rikkaampia - on häviävän vähän. Mutta he ja muutkin hyvätuloiset pitävät omista asioistaan huolta vaikuttamalla Suomen perustuslain mukaisella oikeudella äänestää. Ja heillä menee hyvin. Uskoisin...

 

Suurimmalla osalla kansasta "ei oikein mene niin kovin hyvin". He syyttävät, ettei (minun) äänestämiseni kuitenkaan vaikuta käytännössä mitenkään.

Ei:

https://www.stat.fi/til/tjt/2017/02/index.html

 

Mutta matemaattinen malli kertoo, että hyvätuloisia on selvästi vähemmän kuin pienituloisia. Jolloin JOS "kaikki" äänestämään oikeutetut kävisivät äänestämässä tarjolla olevia ehdokkaita, olisi valtion hallinto eduskunnan kautta huomattavasti erilainen.

 

Ja. JOS jokin puolue tahi uusi (vaikka) "Tavallisten Puolue" ottaisi asiakseen huolehtia koko kansastamme - rikkaat mukaan luettuna - niin elämämme näköalat olisivat paljon tasapainoisemmat ja valoisammat myös Tavallisten Ihmisten suhteen.

 

Sitä odotan.


(takaisin nykyaikaan)